Απολογισμός 2017

Τις τελευταίες μέρες του 2017 σας ευχόμαστε Χρόνια καλά και ευλογημένα, ο Νεος Χρόνος να φέρει Υγεία και Ευτυχία.
Παρακάτω ακολουθεί ένας  απολογισμός:


α. Δημιουργήσαμε Ένα  εμπορικό κατάστημα στην Μύκονο όπου πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα απο μικρούς παραγωγούς και την wise greece ΑΜΚΕ, καθώς και χειροποίητες δημιουργίες καρκινοπαθών και ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Εως τωρα τα νούμερα μας ειναι μικρά αλλα συνολικά το εμπόρευμα αγγίζει τα 18000€. Το κατάστημα είναι και η έδρα της ΑΜΚΕ.
β. Έχουμε διοργανώσει  δυο εκδρομές οπου μετείχαν και ενημερώθηκαν 80 ατομα εκ των οποίων οι 20 καρκινοπαθείς (δωρεάν).
γ. Έχουμε διοργανώσει εμπορική έκθεση μαζί με την ΑΜΚΕ Φροντίζουμε στην αίθουσα του μετρό Συντάγματος οπου απο ομολογίες των υπευθύνων του μετρό ηταν η πλουσιότερη σε εκθέτες και σε επισκεψιμότητα και ενημερώθηκαν αρκετοί περαστικοί επισκέπτες για τις δράσεις μας.
δ. Εχουμε συλλέξει φάρμακα αξίας άνω των 40000€.
ε. Προγραμματίσαμε 15 μαστογραφίες οπου έγιναν στην εκδηλωση που είχε το Άγγιγμα Ζωης ΑΜΚΕ στο άλσος Κηφισιας.
στ. Εχουμε αναλάβει ασθενείς και με την βοήθεια από το Άγγιγμα Ζωής μπορέσαμε και κλείσαμε ραντεβού για εξετάσεις και για θεραπεία κατα του καρκίνου απο ολα τα σημεία της Ελλάδας και εκτος Ελλάδας.
ζ. Εχουν έρθει σε επαφή μαζί μας άτομα για να τους πούμε  την ιστορία μας και να πάρουν κουράγιο για να συνεχίσουν, τα ατομα ξεπερνούν τα 1000.
η. Άνω των 100 ασθενών εχουν επισκεφθεί εθελοντή ιατρό για δεύτερη γνώμη.
θ. Μας προσέφεραν δωρεά ενα νοσοκομειακό κρεβάτι οπου εχει εξυπηρετήσει 2 ασθενείς σε δύσκολες στιγμές.
Ι. Μετείχαμε ενεργά στο athens retro festival που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ Φροντίζουμε οπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας.
ια. Μας έκαναν δωρεά ένα αεροστρωμα με αντλια για τους ασθενείς οπου ήδη χρησιμοποιείται .
ιβ. Μας έκαναν δωρεά ξενοδοχειακό εξοπλισμό αξίας άνω των 50000€ οπου οταν λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα θα δωθουν σε 15 ιδρύματα και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
ιγ. Η ομαδα των ROADS οπου υποστηρίζεται απο την ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπιδας απο τον Σεπτέμβριο εχει μοιράσει άνω των 1500 μερίδων σε άστεγους και σε οικογένειες που εχουν ανάγκη. Η δράση αυτη λαμβάνει μερος σε χώρους σχολείων και σε street festival οπου εχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, απο μικρή ηλικια, για τον συνάνθρωπο τους.
ιδ. Πραγματοποιούνται μαθήματα Τανγκό απο τον Σεπτέμβριο.
ιε. Πραγματοποιούνται μαθήματα τέννις απο τον Νοέμβριο.
ιστ. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο χειροτεχνίας τον Νοέμβριο.

Συνολικά τα μαθήματα Τανγκό, Τεννις, Χειροτεχνίας, ατομικά ξεπερνούν τα 50 μαθήματα.

ιζ. Τον Αύγουστο διοργανώσαμε Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών και συλλογή φαρμάκων στην Μυκονο, οπου εκτέθηκαν χειροποίητες δημιουργίες ατόμων που εχουν ανάγκη.
ιη. Τον Σεπτέμβριο είμασταν συνδιοργανωτές με την ΑΜΚΕ Φροντίζουμε στο handmade festival οπου εγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρο Συνταγματος, οπου διεξήχθησαν 15 σεμινάρια με άνω των 150 συμμετοχών συνολικά, δημιουργήθηκαν και καλύφθηκαν απο εμάς 8 θεσεις εργασιας και συνολικά υπήρχαν στην αίθουσα 70 εκθέτες.

Τον Ιανουάριο θα διοργανώσουμε εμπορική έκθεση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρο Συνταγματος οπου θα συγκεντρωθούν χρηματα για την κάλυψη του 50% των εξόδων σε υποτροφίες για φροντηστιρια ξένων γλωσσών τεσσάρων μαθητών, πλεον των θέσεων εργασιας που θα δημιουργηθούν.

Τα ατομα τα οποια στηρίζει η Αλυσίδα Ελπιδας ειναι κατα προτεραιότητα ασθενείς με νεοπλασίες (καρκινοπαθείς), οικογένειες τους, οικονομικά άποροι, άστεγοι, λοιπές ευάλωτες ομάδες.

Τα μαθήματα και τα Σεμινάρια που διοργανώνονται ειναι εντελώς δωρεαν απο τους συμμετέχοντες.

Ειναι πολύ δύσκολος χωρίς οικονομικούς πόρους να καταφέρεις πολλα πράγματα εμεις ομως με πιστη σε αυτο που πρόσφερουμε καταφέραμε τα παραπάνω.

Δυστυχώς κάποιοι απο τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί μας έφυγαν απο την ζωή. Αυτο είναι ίσως το μεγαλύτερο ΓΙΑΤΙ; που μένει αναπάντητο .

Η ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας τους τελευταίους μήνες δραστηριοποιείται απο την όμορφη Μύκονο, αυτή η αλλαγή της έδρας, μας έκανε να μπορούμε να δούμε τα πράγματα με ποιο καθαρό μάτι γιατί δεν είμαστε πνιγμένοι στην καθημερινότητα της Αθήνας αλλά στην ομαλότητα της Μυκόνου. Βέβαια υπαρχει η δυσκολία της μετακίνησης.

Μόνη μας στήριξη είναι οικονομικοί πόροι μέσω της εργασίας μας και των 8 μόνιμων εθελοντών καθώς και των εθελοντών που μας βοηθούν στις εκδηλώσεις μας.

Με αυτή την δραστηριότητα καταφέραμε να μας επιλέξουν για το βραβείο των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στο Voluntary Action Festival Ιούνιο 2017, οπου ηταν μια βράβευση που μας έδωσε κουράγιο για να συνεχισουμε τον αγώνα μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυκλαδων, Σύρου Μυκόνου κκ Δωρόθεο για την στήριξη και αναγνώριση του έργου μας.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας  την Κατερίνα Φυλακτού KaterinaFylaktou και Λάμπρο Καρβούνη και την εταιρεία τους Hellenic Nature, την ΑΜΚΕ Φροντιζουμε, την ΑΜΚΕ WISE GREECE, την ΑΜΚΕ Άγγιγμα Ζωής, την ΑΜΚΕ Δεξιότητα, την ομαδα R.O.A.D.S, TangoFix, τη λογιστρια μας Ελένη Ζουγανέλη, Decomagia, την ΑΜΚΕ Μπορουμε, τον Δήμο Νικαιας - Α.Ι.Ρεντη, τον Δήμο Μυκόνου, την Κατερίνα Μονογιού, το wincancer,  το σύλλογο γυναίκων "Ανωμερίτισσες", το pollitia tennis club και την κ. Ντίνα Αλεβίζου, με όλους αυτούς  τους φορείς είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και ο καθενας στηρίζει τον αγώνα του άλλου .

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μπονη Ευγενία για τον σχεδιασμό και την χορήγηση κοσμημάτων αποκλειστικά για χρήση και πώληση απο την Αλυσίδα Ελπιδας.

Ειμαστε σε επικοινωνια με την Attica Group (Blue Star) για την χορήγηση 10 εισητηριων με επιστροφή τον μήνα σε ασθενείς της νησιωτικής Ελλάδας προς την Αθηνα για την επίσκεψη σε Ιατρούς - Νοσοκομεία.

Για εμένα και την σύζυγο μου αυτό που εχει γίνει σαφές ειναι οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθένας πρέπει να καταλάβει τι λάθος έκανε στην καθημερινότητα του και να την αλλάξει.

Ευχαριστώ
Δαρδανελιώτης Μιχάλης
Πρόεδρος Αλυσίδας  Ελπίδας ΑΜΚΕ
6906064179
www.chainofhope.gr<http://www.chainofhope.gr>